Get Adobe Flash player

Köszöntelek!

Üdvözöllek! Fekete Brigitta, rekreációs sportoktató vagyok. Köszönöm, hogy ellátogattál oldalamra. A sport több éve életem szerves és egyik legfontosabb része. Tovább »

Aerobik órák

Rekreáció

Animáció

Rekreáció 

 

A rekreációs tanácsadás és programszervezés – melyet bárki igénybe vehet – egyre fontosabb szerepet tölt be az egészséges életmód kialakításában, saját magunk, családtagjaink, környezetünk és gyermekeink egészségének védelmében, a szabadidőnk hasznos eltöltésében.

A hozzám fordulók igényeit megfelelő megoldások kiválasztásával segítem ezáltal hozzájárulok az életminőségi érezhető javulásához, az alkotó- és munkakedv megteremtéséhez, helyreállításához.

A rekreáció a szabaddá tett idő eltöltésének kultúrája, ezidő alatt az emberi teljesítőképesség újraalkotása, ám a jól kiválasztott rekreáció ezen kívül a prevencióban (megelőzés) és a rehabilitációban (helyreállítás) is igen fontos szerepet tölthet be.

A rekreációt 3 nagy területre lehet felosztani: fizikai, szellemi és lelki rekreációra.

 

Manapság megengedhetetlennek tűnik, hogy úgy éljük a hétköznapjaink nagy részét, hogy nem teremtünk kapcsolatot tudatosan a testünkkel, lelkünkkel és szellemi képességeinkkel. Ennek eszközéül szolgálhat a megfelelően megválasztott rekreációs program, amely megteremti a kiegyensúlyozott – aktív minőségi életet. A rekreációs tevékenységeket mindenki használhatja, mert a számos lehetőségekből ‘szabad a vásár”, de elengedhetetlen egy jó szakember hozzáértése, aki rendelkezik anatómiai, élettani, pszichológiai, pedagógiai, és még sok társtudományos ismerettel.

A magánszemélyek mellett a munkáltatók is egyre jobban felfedezik és tudatosan használják a rekreációs lehetőségeket, hisz az egészségesebb, kiegyensúlyozottabb munkaerő jobb közösséget, kiegyensúlyozottabb teljesítményt jelent.

 


Fontos, hogy komolyan vegyük az egészségünk, az egész életünk érték. Vigyázzunk rá!